11-12-11

Groepsfoto: Ere Gast Orde van Noarkerke 9/12/2011

groepsfoto eregast.jpg

19:02 Gepost door Blogmaster in Biografie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-10

Ontstaan CV De Weerelt Wellen !

logodeweereltsite.jpg

Het ontstaan situeert zich ergens begin jaren negentig, toen enkele vrienden die wekelijks samen op stap gingen op zoek waren naar een naam voor hun "vriendenkliek". Er werd gekozen voor "De Weerelt". Dit is de naam van een café op de Oude Markt in Leuven waar zij regelmatig uitgingen.

De speciale schrijfwijze van de naam van dit café is afkomstig van het oud Nederlands en heeft dezelfde betekenis als "wereld". Café De Weerelt is dan ook één van de oudste café's op de Oude Markt in Leuven.

Na vele jaren discotheken en fuiven afgeschuimd te hebben werd het idee geopperd om een eigen carnavalvereniging op te richten. Enkelen van de groep waren reeds een aantal jaren actief bij andere carnavalsverenigingen.

In de zomer van 1999 werd een eerste poging ondernomen om wat geld bij elkaar te krijgen voor het oprichten van een eigen carnavalvereniging. Er werd een Beach Party georganiseerd in ons toenmalig stamcafé De Bokkenrijder in Wellen. Deze fuif kende echter niet het gehoopte succes en er werd dan ook besloten om de plannen voor een eigen carnavalsgroep nog een jaartje op te bergen.

Gezien de carnavalsmicrobe  bleef toeslaan werd in de zomer van 2000 een tweede poging ondernomen om de nodige financiële middelen bij mekaar te krijgen. Ditmaal door het allemaal wat grootser in te richten met de eerste Cool Down Party in Basisschool "De Bron" te Wellen. Met 450 bezoekers werd dit wel een schot in de roos.

In de maand die daarop volgde werd dan ook beslist om een bestuur samen te stellen. Carnavalvereniging "De Weerelt" is vanaf toen een feit.

Ondertussen is het bezoekersaantal van onze jaarlijkse Cool Down Party opgelopen tot meer dan 1300. In augustus vindt onze 12de edite plaats. Meer hierover vindt u binnenkort op www.cooldownparty.be.

Wij organiseren ook jaarlijks in de maand januari een carnavalbal, zoals de meeste verenigingen. Zelf proberen we op zo veel mogelijk bals, eetdagen, ... van andere verenigingen aanwezig te zijn.

En natuurlijk nemen we tijdens het carnavalseizoen bijna wekelijks deel aan een stoet.

17:59 Gepost door Blogmaster in Biografie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |